Ευάγγελος Β. Τσακνάκης

FB_IMG_1537681962230

Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Δολίχης κατά τη δημοτική περίοδο 2014-2019. Το χρονικό διάστημα 2010-2012 ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολίχης «Η Τριπολίτιδα».

Είναι άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Ελασσόνας σε θέματα ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και χρήσης νέων τεχνολογιών (2020). Από το 2021 συμμετέχει, ως μέλος, στην Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας.

Σπούδασε «Ελληνικό Πολιτισμό» και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών: «Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας (MSc)» και «Δημιουργική Γραφή (MA)». Είναι πιστοποιημένος «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» και «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα (Multimedia)».

Έγραψε την ιστορία της Δολίχης και συνεργάζεται με τον εκδότη του ιστορικού περιοδικού «Θεσσαλικό Ημερολόγιο», Κώστα Σπανό, δημοσιεύοντας άρθρα τοπικής ιστορίας. Ποιήματά του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και ορισμένα λογοτεχνικά έργα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορους τόμους και στο διαδίκτυο. Μέρος του συγγραφικού του έργου είναι αναρτημένο στον ιστότοπο academia.edu. Δημιούργησε και διαχειρίζεται την παρούσα ιστοσελίδα και τον ιστότοπο perevia.gr «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ: Αρχείο Ιστορίας και Πολιτισμού».

Είναι τακτικός υπάλληλος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α., π. Ο.Α.Ε.Δ.). Στο παρελθόν, για τέσσερα έτη, εργάστηκε ως Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Ως υπάλληλος πληροφορικής και διοικητικός εργάστηκε, για οκτώ έτη, στον Δήμο Λιβαδίου Ελασσόνας. Προερχόμενος από αγροτική οικογένεια, η εμπειρία του εκτείνεται στην προβατοτροφία και την καπνοκαλλιέργεια.

Advertisement