Εργασίες με την ανάληψη των καθηκόντων

Αρμοδιότητες προέδρου:

Καταγραφή όλων των υλικών της κοινότητας. Συμμάζεμα και τακτοποίηση.

Καταγραφή των κοινόχρηστων χώρων για την καθαριότητά τους (απορρίμματα, αποψίλωση). Συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Καταγραφή του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης. Εντοπισμός τυχόντων βλαβών.

Καταγραφή όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με ζημιές εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και φωτισμού.

Μέριμνα για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών και συνεργασία με τον υπεύθυνο λειτουργίας των παιδικών χαρών του δήμου.

Μέριμνα για το κοιμητήριο (λειτουργία, συντήρηση, ευταξία).

Δημιουργία ομάδας πυρασφάλειας και φυσικών καταστροφών. Έλεγχος των αγωγών εφοδιασμού νερού για τα πυροσβεστικά οχήματα και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Έλεγχος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της τοπικής κοινότητας.

Εισήγηση στο τοπικό συμβούλιο θέματα της αρμοδιότητας του προέδρου και εκτέλεση των αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου.

Αρμοδιότητες τοπικού συμβουλίου:

Διατύπωση γνώμης στο δημοτικό συμβούλιο για τη λειτουργία του τοπικού καταστήματος σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, καθώς και τη δυνατότητα επικύρωσης γνησίου υπογραφής, με ευθύνη του προέδρου. Έλεγχος και αναβάθμιση του υφιστάμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Απόφαση για την εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα (μεταφορά από το πολιτιστικό κέντρο στο τοπικό κατάστημα την υπηρεσία της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών και παραχώρηση αίθουσας στο σύλλογο γυναικών). Βασική προϋπόθεση η μεταφορά του εκκλησιαστικού υλικού.

Δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη μόνιμη προβολή του στο πολιτιστικό κέντρο (και στο μουσείο, διαδίκτυο κλπ), το οποίο θα προβάλλει ιστορικά στοιχεία της Δολίχης και της ευρύτερης περιοχής.

Για τον τρόπο διάθεσης των βοσκήσιμων εκτάσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια της τοπικής κοινότητας.

Για την  εκμίσθωση περιουσιακών στοιχείων του δήμου που βρίσκονται στα όρια της τοπικής κοινότητας.

Εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων και ειδών διαβίωσης ή περίθαλψης σε οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, καθώς και τη μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις πρόσωπα, καθώς και τα πρόσωπα που χρήζουν «βοήθειας στο σπίτι» και «διοικητικής βοήθειας».

Συνεργασία με ομάδες εθελοντών και συλλόγους.

Δυνατότητα τήρησης πρακτικών συνεδριάσεων από τον ίδιο τον πρόεδρο.

____________

Ανάλυση του νερού και ενημέρωση των δημοτών -αναλυτικά- για την ακαταλληλότητά του. Ενημέρωση για την υφιστάμενη μελέτη μεταφοράς κατάλληλου πόσιμου νερού και τα στάδια υλοποίησής της.

Ανάδειξη του «οξύμωρου» της μη δυνατότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο (καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στις γραμμές του ΟΤΕ) αφενός και αφετέρου η ανάγκη της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ενέργειες για τη δημιουργία υποδομών.

Εξοπλισμός του ιατρείου με τα απαραίτητα υλικά και προμήθεια αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, με τη σύνταξη αιτιολογημένης έκθεσης.

Συγκέντρωση όλων των μελετών που σχετίζονται με έργα της Δολίχης και ενημέρωση για τα στάδια υλοποίησής τους (π.χ. Καστρί Δολίχης, κεντρική πλατεία, περιφερειακή οδός Δολίχης – Λιβαδίου).

Αντιμετώπιση των ψύλλων με σύγχρονες μεθόδους απολύμανσης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s