Ενημέρωση αγροτών για την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμακευτικών προϊόντων και τα μέτρα προστασίας των παραγωγών κατά τους ψεκασμούς.

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των αγροτών α) για την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμακευτικών προϊόντων και β) για τα μέτρα προστασίας των παραγωγών κατά τους ψεκασμούς, από τον Γεωπόνο του προγράμματος κ. Μηνά Πελεκάνο.

Συνοπτικά:

Η ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμακευτικών προϊόντων αποτελεί απαραίτητο μέτρο για την πολλαπλή συμμόρφωση των γεωργών και συνδέεται με το ΟΣΔΕ και τις επιδοτήσεις.

Οι κενές συσκευασίες (μόνο πλαστικές) των φυτοφαρμάκων θα πρέπει να πλένονται ανακινώντας τις, εις τριπλούν, και να τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες ώστε να διατίθενται για ανακύκλωση στον αρμόδιο Φορέα που συνεργάζεται με την Περιφέρεια. Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται στο σημείο του βυτίου και το νερό που ξεπλένεται να χύνεται εντός του βυτίου που πρόκειται να γίνει ο ψεκασμός. Οι παραγωγοί υποχρεούνται να συγκεντρώνουν τις ξεπλυμένες συσκευασίες, χωρίς τα καπάκια τα οποία πρέπει να συγκεντρώνονται σε μια άλλη απλή σακούλα, στην ειδική σακούλα που τους έχει χορηγηθεί και θα τις παραδίδουν στο απορριμματοφόρο που θα επισκέπτεται δύο φορές το χρόνο (τον Μάιο 2015 για πρώτη φορά) για ανακύκλωση.

Όσοι συμμετέχουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση θα τους χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, η οποία είναι απαραίτητη για την λήψη των επιδοτήσεων σε ποσοστό 70%.

Για τα μέτρα ατομικής προστασίας των παραγωγών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικές ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, μάσκα και γάντια, τα οποία, εάν τουλάχιστον δεν ξεπλυθούν, αφού διπλωθούν προς τα μέσα της μολυσμένης επιφάνειας μπορούν να τοποθετούνται στους κοινούς (πράσινους) κάδους ανακύκλωσης.

Advertisement

One thought on “Ενημέρωση αγροτών για την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμακευτικών προϊόντων και τα μέτρα προστασίας των παραγωγών κατά τους ψεκασμούς.

  1. Παράθεμα: Διαδικασία για τη λήψη πιστοποιητικού χρήσης γεωργικών σκευασμάτων | Τοπική Κοινότητα Δολίχης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s