3ος στους παίδες της ελευθέρας πάλης ο Δολιχαίος Γιώργος Τσακνάκης

image

Στα χνάρια της αδελφής του Βιργινίας Τσακνάκη, πρωταθλήτρια στις νεανίδες 2016, βαδίζει και ο Γιώργος Τσακνάκης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες παίδων ελευθέρας πάλης στην κατηγορία 85 κιλών που διεξήχθησαν στη Μεσσήνη της Μεσσηνίας στις 7 Μαΐου 2016.

Για την επιτυχία του ο αθλητής δήλωσε:

Ξεκίνησα την πάλη τον Αύγουστο του 2015 στον παλαιστικό σύλλογο του δήμου Αλεξάνδρειας με έδρα την Ξεχασμένη Ημαθίας, κάνοντας καθημερινά προπονήσεις και διανύοντας 80χλμ από τον τόπο της διανομής μου. Λαμβάνοντας υπόψη τις  μαθητικές υποχρεώσεις, γιατί είμαι μαθητής της β λυκείου και έχοντας ένα κουραστικό πρόγραμμα προπονήσεων, δεν παραιτήθηκα και ούτε απογοητεύτηκα, αλλά ίσα ίσα κάθε φορά μάθαινα καινούργια πράγματα και αυτό με έκανε να παίρνω δύναμη ώστε να μπορώ να συνεχίσω με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον.

Στα προκριματικά πήρα τη 2η θέση σε σύνολο 11 παλαιστών χάνοντας τον τελικό από τον πρωταθλητή Ελλάδος Μαραγγόπουλο Ιωάννη. Έτσι πηγαίνοντας στη Μεσσήνη στις 7 Μαΐου κατέκτησα την 3η θέση που ήταν και ο στόχος μου για την φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς και ότι ο σύλλογος μας κατέκτησε την 3η θέση πανελλαδικά.

Που οφείλεται αυτή η επιτυχία και ποιοι σε βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί;

Στην συστηματική προπόνηση, στη θέληση για επιτυχία και στην άψογη συνεργασία.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον έμπειρο προπονητή μου Κουτσουπάκη Παναγιώτη, πρώην προπονητή της εθνικής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αλλά και αθλητή με σημαντικές διακρίσεις παγκοσμίως. Ήταν σημαντική η βοήθεια που μου προσέφερε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όχι μόνο αγωνιστικά, μαθαίνοντας όσο καλύτερα γίνεται το άθλημα της πάλης, αλλά στάθηκε απέναντί μου ως ένας καλός παιδαγωγός και ως ένας δεύτερος γονέας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που μου παρείχαν στις προπονήσεις αλλά και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Σημαντική ήταν η στήριξη από τα μέλη του Δ.Σ του Παλαιστικού Συλλόγου Ξεχασμένης και φυσικά σ’ αυτή την επιτυχία δεν έλλειψε η αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελών της οικογένειάς μου.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος για το μέλλον σου;

Επιθυμία μου είναι να προσπαθήσω στο μέλλον να χαρίσω στο σύλλογο αλλά και στη χώρα μας περισσότερες διακρίσεις και επιτυχίες.

image

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δολίχης με το Τοπικό Συμβούλιο συγχαίρει για άλλη μια φορά την οικογένεια του Ηλία Τσακνάκη για το ήθος και τον προσανατολισμό των μελών της, κάνοντάς μας υπερήφανους για την καταγωγή τους.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s