ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σφοδρή νεροποντή έπληξε πάλι τη Δολίχη

Για τρίτη φορά πλημμύρισε η Δολίχη μέσα σε δύο χρόνια (15-6-2014, 7-5-2016, 5-6-2016)
Καταστράφηκαν καλλιέργειες, αγροτικοί δρόμοι και η εσωτερική οδοποιία
Ζημιές σε οικίες και αποθήκες

Σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελασσόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε τη Δολίχη

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Αντιπλημμυρικά έργα
Άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας
Άμεση αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας
Άμεσο καθάρισμα των φρεατίων

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, για δύο συνεχόμενες ώρες, από τις 18.30 έως 20.30, σφοδρή νεροποντή έπληξε τη Δολίχη, καταστρέφοντας καλλιέργειες, αγροτικούς δρόμους και την εσωτερική οδοποιία. Προκλήθηκαν ζημιές σε οικοσυσκευές και αποθηκευμένες ζωοτροφές από τα νερά που εισήλθαν σε υπόγεια και αποθήκες. Επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άντληση των υδάτων από τις οικίες και τις αποθήκες.

Οι ζημιές στις καλλιέργειες κυρίως τριφυλλιού, καπνού, δέντρων και σιτηρών προκλήθηκαν από το χαλάζι και τις πλημμύρες στις θέσεις “Κάμπος” και “Ράχες”.

Καταστράφηκαν οι αγροτικοί δρόμοι καθώς οι χείμαρροι παρέσυραν μεγάλο όγκο από λάσπη και πέτρες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων, κυρίως των κτηνοτρόφων δυσχεραίνοντας την πρόσβασή τους στα ποιμνιοστάσια.

Η εσωτερική οδοποιία καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς είχε ήδη επιβαρυνθεί από την πλημμύρα της 15-6-2014 και την πλημμύρα της 7-5-2016.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελασσόνας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο ΕΛΓΑ ενημερώθηκε για τις ζημιές στις καλλιέργειες και έγινε αναγγελία για αποζημίωση των πληγέντων.

Σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία Ελασσόνας γίνονται προσπάθειες για αποζημίωση των ζημιωθέντων από τα νερά στα υπόγεια των οικιών σε οικιακές συσκευές από την Πρόνοια Θεσσαλίας. Για την αποζημίωση σε αποθηκευμένες ζωοτροφές θα γίνουν ενέργειες προς τη Διεύθυνση Γεωργίας.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  • Μην αγνοείτε τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου που επισήμως έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία του Δήμου
  • Δώστε προτεραιότητα σε τεχνικά έργα που αφορούν τα πραγματικά προβλήματα της Δολίχης

Η αντιπλημμυρική μελέτη για τη Δολίχη, η οποία είναι σε εξέλιξη, δεν μπορεί άμεσα να επιλύσει το πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Δολίχης είναι η άμεση διάνοιξη μεγάλων αυλακιών για τη μετακίνηση των ομβρίων υδάτων εκτός του οικισμού. Επιπλέον, έγινε αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη διαμόρφωση στην είσοδο του κεντρικού υπονόμου ώστε ο μεγαλύτερος όγκος του νερού να εισέρχεται από μπροστινό άνοιγμα και όχι από δύο μικρές σίτες άνωθεν του υπονόμου. Οι υφιστάμενοι αύλακες μετακίνησης ομβρίων υδάτων είναι πολλά χρόνια ακάθαρτοι και μπαζομένοι.

Σας παρακαλούμε μην αγνοείτε τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, το οποίο γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα της Κοινότητας. 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s