Εσωτερική Οδοποιία Δολίχης: Μια ακόμη προσπάθεια

Έγγραφο προς το Δήμο: 25902/8-11-2016

Είναι οξύμωρο να μιλάμε για ασφαλτόστρωση δύο χωματόδρομων (δημοτικό σχολείο, γήπεδο) στους οποίους δεν βρίσκεται πρόσοψη ούτε μιας οικίας, ενώ την ίδια ώρα η εσωτερική οδοποιία του οικισμού είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κατεστραμμένη.

Το Τ.Σ. Δολίχης, με τις αποφάσεις του, εισηγήθηκε πρωτίστως την αντικατάσταση του οδοστρώματος του δρόμου από την κεντρική πλατεία προς τον Προφήτη Ηλία και του οδοστρώματος έμπροσθεν της οικίας του Χρήστου Βαλιώτη. Έκτοτε, βέβαια, τα προβλήματα εντάθηκαν από δύο καταστροφικές πλημμύρες με αποτέλεσμα να καταστραφούν και άλλα τμήματα δρόμων εντός του οικισμού, όπως στην περιοχή των “Λιολιάδων” όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο. Παρ’ όλες τις οχλήσεις μας, ωστόσο, έγγραφες (αρ. πρωτ. 3365/17-2-2015, 23950/28-9-2015, 11083/18-5-2016) και προφορικές, μέχρι στιγμής τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν, ούτε καν βελτιώθηκαν.

Τα τεχνικά έργα σχετικά με την εσωτερική οδοποιία θα πρέπει να ιεραρχηθούν βάσει των αποφάσεων του Τ.Σ. Δολίχης και βάσει των πραγματικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες:

  1. Αντικατάσταση του οδοστρώματος του δρόμου από την κεντρική πλατεία προς τον Προφήτη Ηλία και του οδοστρώματος έμπροσθεν της οικίας του Χρήστου Βαλιώτη και κατασκευή τεχνικών για την αποφυγή πλημμυρών σε οικίες και αποθήκες. Διότι οικίες, καταστήματα και αποθήκες πλημμύρισαν σε αυτόν το δρόμο, όπως καταγράφηκαν και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία άντλησε τα όμβρια ύδατα. Ο δρόμος στην οικία του Χρ, Βαλιώτη είναι απροσπέλαστος, καθώς το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με τη ρίψη αμμοχάλικου.
  2. Αντικατάσταση οδοστρώματος στην περιοχή “Λιολιάδες”: από οικίες Λιόλιου Ιωάννη και Λιόλιου Άννας μέχρι οικία Λιόλιου Θωμά.
  3. Επισκευή όλων των βλαβών εσωτερικής οδοποιίας.
  4. Ασφαλτόστρωση δρόμων από τη γεφυροπλάστιγγα, δυτικά του δημοτικού σχολείου, μέχρι τον ασφαλτόδρομο προς τον οικισμό του Μετοχίου και από το γήπεδο μέχρι την οικία του Αποστόλου Μαντζάρα.
  5. Λήψη άμεσων αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καταστροφών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Ειδικότερα, απαιτείται η άμεση βελτίωση του υφιστάμενου αγωγού μετακίνησης όμβριων υδάτων για την οποία η Τεχνική Υπηρεσία έχει γνώση και η δρομολόγηση της αντιπλημμυρικής μελέτης η οποία εκπονήθηκε αλλά δεν δημοπρατήθηκε.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s