Επίσκεψη Γιώργου Κατσαντώνη στη Δολίχη

Γ. ΚατσαντώνηςΤο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11:00 π.μ., ο Ελασσονίτης βουλευτής Λάρισας κ. Γεώργιος Κατσαντώνης θα επισκεφθεί την Κοινότητα της Δολίχης προκειμένου να ενημερωθεί για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα, με κύριο θέμα την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι Φορέων και όσοι ενδιαφέρονται να παραστούν στην ενημέρωση, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Τάκης Τσιόγκας” του Πολιτιστικού Κέντρου Δολίχης.

__________________________________________

Επιστολή Κωνσταντίνου Βασ. Γκόγκου:

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΟΛΙΧΗΣ

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, πως η μικρή κοινωνία της Δολίχης που αντιμετωπίζει σήμερα τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θα καλούνταν να τα βάλει έναν εφιάλτη βγαλμένο από άλλες δεκαετίες, τη συγκέντρωση υψηλών νιτρικών στο πόσιμο νερό του χωριού.

Η κοινωνία της Δολίχης απαιτεί, δεν επαιτεί το ενδιαφέρον του δήμου Ελασσόνας. Και είναι τουλάχιστον ντροπή, εν έτει 2016, να συναντούμε την αδιαφορία ή ακόμη χειρότερα, την αναισθησία της δημοτικής αρχής για αυτό το μείζον ζήτημα που αφορά στην υγεία των πολιτών. Οι επανειλημμένες εκκλήσεις των τοπικών φορέων τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα και οι κάτοικοι εξακολουθούν να βλέπουν να τρέχει στις βρύσες τους νερό με αυξημένα νιτρικά, πάνω από τα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η χώρα μας, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επειδή έχω αγανακτήσει ως Δολιχιώτης από την αδιαφορία των αρμοδίων που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης, ανέλαβα την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευάγγελο Τσακνάκη, να καλέσω το επόμενο Σάββατο 26 Νοεμβρίου στη Δολίχη ειδικούς που θα μας ενημερώσουν αναλυτικά για την επικινδυνότητα του νερού που πίνουμε αλλά και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη, την παρέμβαση του οποίου θα ζητήσω για να υπάρξει επιτέλους λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί.

Παράλληλα απευθύνω πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του χωριού μας να βρίσκονται στο Κοινοτικό κατάστημα το Σάββατο στις 11 το πρωί για να ακούσουμε τους ειδικούς και να αποφασίσουμε από κοινού τα επόμενα μας βήματα.

Για να προλάβω τυχόν κακές γλώσσες, σπεύδω να διευκρινίσω πως η πρωτοβουλία μου αυτή εδράζεται αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Θεωρώ ελάχιστο χρέος μου να προσφέρω κάτι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, εύχομαι και ελπίζω η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για να σταματήσει αυτή η αδικία σε βάρος μας, να έχουμε πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Η ενεργός συμμετοχή όλων των κατοίκων θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ως εδώ και μη παρέκει…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s