Απομάκρυνση Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων – Μηχανημάτων

Ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το άρθρο17, κεφ. Δ΄ του Κανονισμού Καθαριότητας (αρ. απόφ. 188/2015) του Δήμου Ελασσόνας[1] οι τυχόντες ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μηχανημάτων[2] που βρίσκονται στην επικράτεια της Κοινότητας Δολίχης, καλούνται άμεσα να τα απομακρύνουν από τους δημόσιους δρόμους και χώρους για λόγους καθαριότητας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα οχήματα θα μεταφερθούν αναγκαστικά στα Συστήματα Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής του Δήμου, επιβάλλοντας, εκτός από τα ανάλογα έξοδα, και πρόστιμο στους ιδιοκτήτες.

[1] Άρθρο 17: Εγκαταλελειμμένα οχήματα

Όλα τα αντικείμενα (αυτοκίνητα, οχήματα, σκάφη και μηχανήματα γενικώς καθώς και μέρη τους άχρηστα ή εγκαταλελειμμένα κατά τις κείμενες διατάξεις) που αναφέρονται στο άρθρο 3.2 περίπτωση Ε  του παρόντος μεταφέρονται από τους ιδιοκτήτες τους στα Συστήματα Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.). Όσα από αυτά εγκαταλείπονται σε χώρους που προβλέπονται από το Π.Δ 116/04 (ΦΕΚ 81 Ά /5-3-04) θεωρούνται εγκαταλελειμμένα, επικολλάται ειδικό αυτοκόλλητο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και μεταφέρονται στα Συστήματα Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης οχημάτων επιβάλλεται πρόστιμο πέρα από τη διαδικασία των προστίμων και των εξόδων που προβλέπει ο Νόμος για τη μεταφορά στα Συστήματα Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής.

Πρόστιμο: 100,00 Ευρώ

[2] Π.Δ 116/04 (ΦΕΚ 81 Ά /5-3-04): Νοείται εγκαταλειμμένο όχημα:

Α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.

Β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους χώρους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.

Γ) εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κύριου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.

Δ) αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Εγκαταλειμμένο όχημα που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός των χρονικών ορίων του άρθρου 9, παρ. 1 του παρόντος Π.Δ., είναι όχημα στο τέλος κύκλου ζωής.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s