Περί Κατασκευής Κοινοτικού Καταστήματος και Σφαγείου

Με την 15/1973 απόφαση εγκρίθηκε η μειοδοτική δημοπρασία για την κατασκευή του Κοινοτικού Καταστήματος και ο εργολάβος Απόστολος Τσιομήτας αναδείχθηκε ως τελευταίος μειοδότης.

Τον 12/1973 η ΤΥΔΚ επισήμανε στον εργολάβο την αναγκαιότητα επίσπευσης των εργασιών για την αποπεράτωση του έργου, καθώς και για λήψη μέτρων ασφαλείας στο χώρο εκσκαφής των θεμελίων.

Διαπιστώνεται από το υπ’ αριθμ. 100/10.3.1976 έγγραφο του Προέδρου της Κοινότητας Αριστείδη Γκόγκου προς το Υπουργείο Εσωτερικών ότι οι εργασίες για την κατασκευή του Κοινοτικού Καταστήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί έως τότε. Στην περιγραφή της κατάστασης φαίνεται ότι η προσωρινή στέγαση του κοινοτικού καταστήματος παρέμεινε στο γραφείο του αγροτικού συνεταιρισμού. Περιγράφονται τα προβλήματα που δυσχαίρεναν την ομαλή λειτουργία όπως η συνεχής προσέλευση των συνέταιρων για παραλαβή σπόρων λιπασμάτων κλπ, καθώς και ο κίνδυνος απώλειας εγγράφων. Στον ίδιο χώρο, επίσης, λειτουργούσε και το αγροτικό ιατρείο.

Με το παραπάνω έγγραφο ζητήθηκε επιχορήγηση για την αποπεράτωση της κατασκευής του κοινοτικού καταστήματος, καθώς το ποσό των 300.000 δρχ κάλυψε μόνο τα 2/3 της κατασκευής.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα: Περί Κατασκευής Κοινοτικού Καταστήματος

Η κατασκευή του Σφαγείου στη Δολίχη (δαπάνης 130.548 δρχ) εγκρίθηκε με την 14/1972 απόφαση συνεδριάσεως του Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία υποβλήθηκε για έλεγχο προς τον κ. Νομάρχη Λάρισας με τον υπογράφοντα Πρόεδρο της Κοινότητας Σόλωνος Φωτίου ως «ευπειθέστατο (!)»

Δείτε τα σχετικά έγγραφα: Περί Κατασκευής Σφαγείου

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s