Απαιτούνται σαφείς απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή

Για την Ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού της Δολίχης:

Στη συνάντηση των κατοίκων της Δολίχης αποφασίστηκε να τεθεί το πρόβλημα στο Δήμο Ελασσόνας για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να εξευρεθεί λύση. Απαιτούνται συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις για τις ενέργειες που ο Δήμος με τη ΔΕΥΑΕΛ προτίθενται να προβούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δείτε το Πρακτικό που συνυπογράφουν οι κάτοικοι και οι Φορείς της Δολίχης
Διαβιβαστικό Υποβολής Πρακτικού Απόφασης Κατοίκων

Δείτε ενδεικτικά ορισμένες αναλύσεις του νερού όταν συνλειτουργούσαν και οι δύο γεωτρήσεις (με το κατάλληλο νερό «Καλόγηρος» και το ακατάλληλο νερό «Ξηρολάκκι»). Τα επίπεδα των νιτρικών, όπως και τον Απρίλιο του 2016 με τη λειτουργία και της γεώτρησης στη θέση «Καλόγηρος» -βάσει των τελευταίων αναλύσεων, είναι αυξημένα από το όριο των 50 mg/l.

Φαίνεται, ωστόσο, από τη σημερινή δημοσίευση του γραφείου τύπου του Δήμου Ελασσόνας, ότι η σοβαρότητα του προβλήματος αγνοείται επιδεικτικά, όταν οι αναλύσεις για το πόσιμο νερό (με νιτρικά άνω του ορίου) που έχουν κοινοποιηθεί στους κατοίκους της Δολίχης παρελήφθησαν από την ίδια τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου Ελασσόνας.

Δείτε την απάντηση του Δήμου με τίτλο «Δήμος Ελασσόνας : Κατάλληλο το νερό στη Δολίχη» στην ΕΡΤ

Καλό θα ήταν, επίσης, η δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι το θέμα της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού της Δολίχης είναι απολύτως σοβαρό και, αντί να αναλώνεται στη σύνταξη ανυπόστατων δελτίων τύπων, να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, να ενημερώσει επίσημα ως αρμόδια Αρχή τους κατοίκους της Δολίχης για την ακαταλληλότητα του νερού και να βρει ουσιαστική λύση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s