Β. Αγροτικό Ιατρείο

Πού Είμαστε; Πού θέλουμε να πάμε; Πώς θα πάμε;
Στόχοι που Τέθηκαν
Απαντά στο ερώτημα «Που Θέλουμε να πάμε;«

Ενόψει της Λαϊκής Συνέλευσης Κατοίκων και Φορέων που θα πραγματοποιηθεί στις 31.3.2018, ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα Τάκη Τσιόγκα του Πολιτιστικού Κέντρου Δολίχης.

Η πρώτη ενέργεια ήταν η καταγραφή του πραγματικού πληθυσμού της Δολίχης ώστε να αναδειχθεί η γήρανση του πληθυσμού και η αναγκαιότητα επαρκούς λειτουργίας του ιατρείου.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας, ο χώρος του αγροτικού ιατρείου δεν χρησιμοποιούταν επειδή δεν διέθετε ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή και σύνδεση στο διαδίκτυο, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Έπειτα από ενημέρωση της διαχειριστικής υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας πληροφορηθήκαμε ότι οι αγροτικοί ιατροί είχαν εφοδιαστεί με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και κινητή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι άμεσες ενέργειες της Κοινότητας αφορούσαν την καθαριότητα του ιατρείου και την προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Τοποθετήθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής από το γραφείο της Κοινότητας, εκτυπωτής τον οποίο δώρισε ο φαρμακοποιός Κυριάκος Φωτίου και η σύνδεση στο διαδίκτυο επιτυγχάνεται είτε μέσω του ασύρματου δικτύου sarantaporo.gr είτε μέσω της κινητής σύνδεσης που διαθέτουν οι ιατροί είτε με τη νέα σύνδεση του ΟΤΕ του γραφείου της Κοινότητας. Το αγροτικό ιατρείο εφοδιάστηκε επίσης με ένα παλμικό οξύμετρο (δωρεά Κ. Φωτίου), ένα πιεσόμετρο (δωρεά Χρ. Καραγιάννη), μια φιάλη οξυγόνου (δωρεά Γ. Κατσάρα) και με αναλώσιμα υλικά και φάρμακα τα οποία προμήθευσε το Κέντρο Υγείας. Για την καθαριότητα του χώρου ορίστηκε από τον Δήμαρχο η καθαρίστρια του Νηπιαγωγείου. Πλέον, έχει γίνει σύνδεση της Κοινότητας για την πρόσβαση στο διαδίκτυο (2017) και το πρόβλημα έχει λυθεί.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ:

  1. Η τακτική Καθαριότητα στο Αγροτικό Ιατρείο (Πρακτ. 1/ Απόφ. 3Β/ 25.9.14) από την καθαρίστρια του δημοτικού σχολείου με απόφαση του Δημάρχου (αρ. αποφ. 2007/7-10-2014).
  2. Η ανακαίνιση των τουαλετών wc του αγροτικού ιατρείου (αντικατάσταση λεκάνης, επισκευή υδραυλικών).Πρακτ. 1/ Αποφ. 3Γ/ 25.9.14. Πρακτ. 2/ Απόφ. 1(33)/ 20.10.14  Πρακτικό 2/25.11.2016 και το από 23-10-2014 έγγραφο προς την αρμόδια αντιδημαρχία.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s